Apples framtidsplaner

Apple växer ytterligare, bygger nytt i USA och skapar jobbtillfälle för över 20.000 människor. Apple ska under kommande åren bygga ut sin verksamhet i USA, där man framför allt ska försöka anställa många inom kundsupport. Tanken är att över 20.000 nya jobbtillfällen ska skapas.

Utökar sina datacenter

Utöver byggnationerna för supportcenter planeras även att utöka med ytterligare datacenter där bland annat Icloud, AppStore och Apple musics servrar ska snurra. Apples nuvarande datacenter drivs 100% av grön el från exempelvis vind och vattenkraft, någonting som företaget tycker är väldigt viktigt för en hållbar framtid.

Enorma satsningar

Man kan snabbt konstatera att det är enorma satsningar som Apple nu gör, totalt beräknas projekten kosta drygt 240 miljarder kronor. I dagsläget räknar man att Apple sysselsätter ungefär 2 miljoner människor i bara USA. Och man räknar med att Apple kommer att bidra med cirka 350 miljarder dollar till den amerikanska kassan under de kommande fem åren, en hiskelig summa som är svår att sätta fingret på.

Ny skattereform

Apple är idag USAs största skattebetalare och i samband med de nya skattereformerna har Apple lagt undan 38 miljarder dollar, som mest troligt kommer att bli den största skattebetalningen som gjorts i modern tid.

Satsar på utbildning

Swift är ett programmeringsspråk som stöds av iOS, MacOS, WatchOS och tvOS. Koden är baserad på open source och Apple lägger ner mycket tid och resurser för att få studenter att vilja lära sig programmering, det är viktigt att programmering blir ett kärnämne redan från grundskolan, det kommer att behövas programmeringskunskaper i framtiden då i princip allting kommer vara datoriserat – framtidens språk. Tack vare Apples engagemang i just utbildning inom programmering har över 1,6 miljarder dollar i lön betalats ut till USAs programmerare under 2017.