Kreditkonto

Kreditkonto

Kreditkonto är den nyaste låneformen på marknaden. Kreditkontot fungerar som ett digital kreditkort med en så kallad vilande kredit. Skillnaden mot ett vanligt kreditkort är att ett kreditkonto innefattar inga som helst kort – smart va?

Vid ansökan om ett kreditkonto bestämmer du själv en maxgräns, ex 15.000 kr. Pengarna finns tillgängliga hos din långivare och du får själv tillgång till dem genom att logga in på långivarens hemsida och flytta över den summa pengar du behöver efterhand.

Ett bra alternativ

Att välja kreditkonto kan vara en bra låneform att ansöka efter istället för kreditkort. Med egenskaper som flexibilitet, snabb utbetalning samt längre löptider, ligger kreditkonto högt på topplistan. En annan bra egenskap med denna låneformen är du själv bestämmer hur stor del av krediten du vill utnyttja, eftersom man inte alltid kan förutse kommande utgifter kan det till och med vara så att du inte behöver utnyttja hela beloppet du lånat. Du betalar endast för de pengarna du utnyttjat från ditt kreditkonto. Vet man att man har en ostadig ekonomi, kan ett kreditkonto vara ett tryggt, val där du endast tar hjälp med vad som behövs.

Vad kostar det med kreditkonto?

Kostnaden beror helt på vald kreditgräns och hur mycket av krediten du flyttar över till ditt bankkort och använder. Men kostnader som ränta och olika sorters avgifter för krediten är upp till alla långivare. Du kan välja de som har låg ränta, men som kanske har högre avgifter, eller högre ränta men lägre eller inga avgifter.

Fördelar med en kontokredit

  • Flexibla lån vid behov
  • Löptid på upp mot ett år
  • Du bestämmer själv över krediten, och när du behöver föra över pengar för att använda dem

Det finns många fler fördelar med ett kreditkonto än så, det har också visat sig tydligt att låneformen gjort sig populär hos många låntagare. Helt enkelt en flexibel långivare som du själv kan styra över.