Privatlån

privatlån

Ett privatlån passar dig som behöver låna pengar till renovering, bilköp, båtköp eller lite andra dyrare utgifter som ibland kan vara svåra att finansiera själv. Privatlånet, som även kallas för ett blancolån, är den största låneformen som inte kräver någon säkerhet. Det innebär också att du som låntagare inte behöver berätta för långivaren om varför du lånar pengarna. Du kan snabbt och enkelt att ansöka om ett privatlån och du får oftast svar inom 24 timmar. Pengarna sätts därefter in på ditt konto så snart du har legitimerat dig.

Du kan låna upp till 200.000 kronor med ett privatlån och du bestämmer själv hur länge du vill betala tillbaka lånet. Du kan välja en återbetalningstid på upp till 12 år och när som helst lösa ditt lån utan några extra kostnader. Lånet är ett så kallat annuitetslån vilket betyder att du har samma månadskostnad varje månad. Tänk på att välja ett lån med låga räntor och med en så kort återbetalningstid som möjligt för att undvika att lånets kostnader blir för höga.

Ett privatlån kan i många fall vara bättre än att ta ett billån. Om du behöver ta ett billån för en summa som motsvarar ett möjligt privatlån så kan du genom privatlånet slippa att betala den egna insatsen till bilen, det vill säga 20% av bilens kostnad. Privatlånet kräver inte heller någon säkerhet som ett billån gör, där långivaren kan beslagta bilen om lånet inte kan avbetalas.

Betalningsskydd

Om du vill ha extra trygghet har du möjlighet att teckna en försäkring vilket ger dig ett betalningsskydd, som täcker din månatliga kostnad för lånet upp till 12 månader vid arbetslöshet, olycksfall och sjukdom. I händelse av dödsfall betalas hela skulden. Med lånekalkylatorn kan du räkna ut din månadskostnad med och utan betalningsskydd.

Grundvillkor

Grundvillkoren för att få låna pengar hos de flesta lånegivare brukar vara att du är mellan 18 och 74 år, har fast anställning eller är pensionär, har en deklarerad årsinkomst av tjänst eller pension och inga betalningsanmärkningar (men det finns även möjligthet till privatlån trots betalningsanmärkningar hos vissa lånegivare). När du skickat in din låneansökan görs en sedvanlig kreditprövning.