Flexibla krediter med kort

kreditkort

Kreditkort är lösningen för dig som vill ha pengar i reserv om något skulle hända. Du får ett kreditkort med kreditgräns som passar dig bäst. Väljer du Visa eller MasterCard kan du använda kortet i stort sett överallt. Du kan också ta ut kontanter i Sveriges bankautomater eller överföra pengar direkt till ditt bankkonto. Du kan som säkerhet teckna en försäkring till din kredit som täcker din månadsinbetalning vid heltidssjukskrivning pga olycksfall eller sjukdom och vid ofrivillig arbetslöshet (speciella regler för egenföretagare).

Förmåner och bonusar

De allra flesta kreditkort är förenade med bonusar och förmåner. Du kan t.ex få poäng från den bank du har kreditkortet hos som ger dig pengar tillbaka eller möjlighet att lösa in poängen mot varor, resor och annat. Det är även vanligt att du får rabatter på olika produkter och tjänster, t.ex resebokningar, hotell, butiker med mera.

Kreditkort för resor

Kreditkort är utmärkt att använda när man reser mycket, speciellt om man väljer ett kort som är speciellt anpassat för resande personer. Dessa kreditkort gör att man bokar billigare resa och boende samt att avgifterna för att använda kortet utomlands är väldigt låga eller helt kostnadsfria.

Att använda ett kreditkort är även smart för att inte riskera att få sitt vanliga bankkort stulet eller ”hackat”, vilket är vanligare förekommande utomlands än i Sverige. Genom att använda kreditkortet vid betalningar och kontantuttag så kan aldrig dina sparade pengar bli stulna.

Försäkringar och garantier

Nästan alla kreditkort ger extra trygga försäkringar för resor och mycket annat. Om du t.ex bokar din resa med ett kreditkort så kan du kostnadsfritt få avbokningsskydd och andra reseförsäkringar. Vissa kreditkort ger även förlängd garanti på elektronikprodukter när du handlar med kortet. Den förlängda garantin är normalt på 1-2 år utöver tillverkarens garanti.

Villkor

Grundvillkoren för att få låna pengar är att du är mellan 20 och 69 år, har fast anställning eller är pensionär, har en deklarerad inkomst av tjänst eller pension och inga betalningsanmärkningar. När din ansökan är inskickad görs en en sedvanlig kreditprövning.