Krypto på norska

Krypto på norska innebär samma principer och fördelar som att köpa krypto på svenska. Du skaffar en digital plånbok på en handelsplattform och bestämmer dig för vilka valutor du är intresserad av. Var säker på att välja en kryptobörs som passar dig och som inte kräver för mycket i avgift.

I Norge finns det en rad kryptobörser som ger fördelar för norrmännen. Många av deras kryptobörser har kommit längre än de svenska. Safello och en annan, BTCX, är kända svenska kryptobörser som fått goda recensioner men i Norge står förmodligen Norwegian Block Exchange och MiraEx högst i kurs. Ett tips är att kolla upp omdömen online eller via personer du redan känner.

Många norrmän föredrar också eToro som anses väldigt säker att använda. Börsen har många olika valutor att använda och det finns flera betalmetoder som gör att du kan komma igång på ett kick. Ett tips är att alltid använda en börs som är registrerad hos det norska Finanstilsynet, den svenska motsvarigheten till Finansinspektionen.

NBX börsen

NBX börsen grundades av en rik norsk familj som heter Aker i efternamn. De investerar inte bara i kryptoprojekt utan har också tagit sig an miljövänlig mining. Mining har blivit ett omtalat ämne eftersom det anses ge stor klimatpåverkan då det kräver otroligt mycket datakraft och energi. Deras nya projekt kallas för Seetee. Lanseringen av börsen finns numera inte bara i Norge utan har även lanserats i vårt nordiska grannland Danmark samt hemma i Sverige och i Storbritannien.

Finns det en norsk kryptovaluta?

Ja det finns det faktiskt eller ska vi kanske säga fanns. IOTA är den mest kända men man avbröt tillverkningen under 2020. Istället har även norrmännen lagt större intresse vid Bitcoin och Ethereum samt uppkomlingen Dogecoin. Du kan läsa mer om krypto på norska här. Det har dock kommit nya kryptobörser som Kaupang Krypto som till och med nyligen fått ett statligt bidrag. Norge är ett av de länder som verkligen älskar att investera i kryptovalutor. Bara på senare år har det dykt upp allt fler kryptobörser och företag som handlar med krypto.

För att investera i krypto behövs pengar som du säkert förstår, men inte massvis. Det räcker vanligtvis med ganska små medel, speciellt om du vill investera i nya kryptovalutor som förhoppningsvis stiger i värde med tiden. Du kan givetvis ta ett lån hos Snabbfinans eller använda egna sparade pengar.

Kan man betala med krypto i Norge?

På många ställen börjar du faktiskt kunna köpa med kryptovalutor. Inte bara online utan också i fysiska butiker. Det vanligaste är dock att investera i krypto för att tjäna pengar på det, men på vissa spelsajter och i vissa butiker där du köper varor och tjänster är det fullt möjligt. Oavsett var du betalar kan du vara säker på att överföringen går blixtsnabbt.